Blogs


Slim gebruik maken van optische illusies

Brede heupen, smalle kuiten, grote voeten… Wat doe je eraan? Door slim gebruik te maken van vormen, stoffen en kleuren kan je optisch dingen groter en kleiner maken. Hierdoor kan je met kleding bijvoorbeeld schouders smaller maken, billen groter en benen langer. In deze blog laat ik je kennismaken met de wereld van optische illusies.

Lees meer

De kracht van contrast

Contrast is een tegenstelling, bijvoorbeeld tussen licht en donker of tussen twee kleuren. Het benadrukt een kenmerkende eigenschap van beide elementen. Zo lijkt wit nóg lichter naast zwart en maakt oranje de kleur blauw nóg intenser. In een eerdere blog schreef ik al over kleurcontrast. In deze blog ga ik in op licht-donker contrast. Ik was mij nooit zo bewust van het effect dat dit teweeg brengt, maar geloof me: dit verandert je kijk op kleding en accessoires. Door jouw eigen contrast terug te laten komen in je kleding creëer je harmonie. Ik leg uit hoe je dit doet, welk effect je hiermee creëert en welke soort contrast mooi bij jou staat.

Lees meer

Waarom kleding kopen (niet) gelukkig maakt

“Hey, I put some new shoes on and suddenly everything is right”. Ook Paolo Nutini trapt in de marketing-truc en denkt dat zijn nieuwe schoenen hem daadwerkelijk gelukkig maken. Niets is minder waar, maar onze hersenen houden ons voor de gek. Ik leg je graag uit hoe dit in ons brein werkt en hoe je dit kunt veranderen.

Lees meer

Waarom een flared broek iedereen staat

Terug van weggeweest: broeken met uitlopende pijpen. Ze waren al een paar jaar aan het vechten voor hun terugkeer en dit seizoen kan je er niet meer onderuit. En dat is maar goed ook, want dit model is geschikt voor veel verschillende figuren. Ik vertel je waarom en waarop je moet letten bij de aankoop van dit model.

Lees meer

Minder kledingstress dankzij capsules

Gemiddeld bezitten we 173 kledingstukken en 23 paar schoenen. Geen wonder dat we regelmatig gefrustreerd voor onze kledingkast staan. Hoe meer keuze, hoe meer stress. Capsules zorgen voor orde in de chaos. Je weet zo precies welke kleding bij elkaar past en hebt genoeg opties om te variëren. Niet saai, wel effectief. Ik leg je uit hoe dit werkt.

Lees meer

Hoe gebruik je een persoonlijk kleurpalet?

Een persoonlijk kleurpalet draagt bij aan een makkelijker, gelukkiger en vooral kleurrijker leven. Het vergemakkelijkt de kledingkeuze: alle kleuren van het palet passen bij elkaar en bij jou. Hiermee hoef je nooit meer te twijfelen of een kleur bij je past en kan je naar hartenlust combineren en variëren. Lees hier hoe je een kleurenwaaier gebruikt, bijvoorbeeld tijdens het winkelen, en wat de verschillende kleuren in de waaier betekenen.

Lees meer

Kleuren combineren

Het combineren van verschillende kleuren kan spannend zijn. Het mag best een beetje gedurfd zijn, maar je wilt wel serieus worden genomen. Veel mensen kiezen daarom voor kleding in basiskleuren en vullen dit aan met accessoires in een felle kleur. In deze blog zal ik uitleggen welke verschillende kleurcombinaties er zijn en hoe je hier zelf mee kunt experimenteren.

Lees meer

Het verschil tussen warme en koele kleuren

Kleuren bestaan uit drie kenmerken; warm of koel, helder of gedempt en licht of donker. Tijdens een Kleuranalyse bekijken we welke kenmerken het mooiste bij jouw huid, haar en ogen staan. In deze blog zal ik inzoomen op het effect van warme en koele kleuren en tips geven hoe je deze zelf kunt onderscheiden.

Lees meer

De (onbewuste) invloed van kleuren

Uit onderzoek is gebleken dat de kleur roze agressie vermindert en empathie aanwakkert. Deze kleur siert dan ook menig gevangenismuur, om zo gedetineerden te bedaren. Een voetbalclub in Greenwich heeft deze kennis gebruikt om de positie van hun tegenstander te verzwakken; door de kleedkamer van de tegenstander lichtroze te verven, hoopten zij de energie te verminderen...

Lees meer

De geschiedenis van onze klerewereld

Tot 1900 was mooie kleding iets voor de ‘happy few’. Een kledingstuk werd eenmalig, exclusief en met de hand gemaakt. Dit noemen we Haute Couture en zoals de naam doet vermoeden is dit erg prijzig. Rond 1870 is de opkomst van confectiekleding (prêt-a-porter) op gang gekomen. De industriële revolutie maakte massaproductie van kleding mogelijk en hierdoor ligt de prijs een stuk lager. Nadeel is dat confectiekleding wordt geproduceerd in standaardmaten....

Lees meer