Capsules

Het toverwoord in kledingland. Capsules creëren zorgt voor minder keuzestress en is duurzaam. Je weet precies welke kleding en accessoires je met elkaar kunt combineren en je hebt hier minder van nodig. Op die manier loont het om te investeren in mooie items. Terecht dat capsules (of garderobeplanning) aan populariteit wint. Maar wat is het precies?

Wat is een capsule?

Bij capsules gaan we jouw kleding en accessoires indelen in groepen. Een capsule is gekoppeld aan een seizoen, gelegenheid en kleurcombinatie.

We houden rekening met jouw kleuren, kledingstijl en leefstijl. Idealiter sluit een capsule aan bij jouw persoonlijke kleurprofiel. Op die manier weet je zeker dat alle kleuren jouw het mooiste staan. Hetzelfde geldt voor de kledingstijl; het mooiste is als deze aansluit bij jouw persoonlijke figuur, zoals tijdens de Stijlanalyse aan bod komt. Garderobeplanning en creëren van capsules sluit daarmee mooi aan op de twee analyses. Zo voorkom je verkeerde keuzes.

Welke capsules heb je nodig?

Als je één keer per jaar naar een gala gaat, dan hoef je daar geen capsule voor aan te leggen. Werk daarentegen kan een mooi uitgangspunt zijn. Privé zijn er ook verschillende mogelijkheden; van uit eten gaan tot hobbies en sporten. Met drie capsules kunnen de meeste mensen wel uit de voeten.

Aan de hand van je huidige garderobe bepalen we welke kleding past binnen de capsules. Een capsule bestaat uit ongeveer 12 kledingstukken en 10 accessoires. Binnen deze capsule zijn alle items met elkaar te combineren. In plaats van enkele outfits, maak je maar liefst 144 verschillende combinaties.

Capsules aanvullen

Er bestaat de kans dat niet alle items gelijk te vinden zijn in je kledingkast. In dat geval maken we een boodschappenlijstje. De ontbrekende items kunnen we samen (online) shoppen. Op die manier ga je heel gericht op zoek naar nieuwe kleding en accessoires en weet je zeker dat je het daadwerkelijk draagt.

Lees meer over capsules in deze blog.
Opties en tarieven

Capsules creëren

€150

In 3 uur richten we jouw garderobe in en creëren we twee capsules.

  • We starten met het opruimen van jouw garderobe. We maken drie groepen: houden, repareren en weg doen. De eerste groep gebruiken we om je capsules in te richten.
  • We kiezen welke capsules we gaan creëren; seizoen, kleurstelling en gelegenheid.
  • We maken een moodboard van beide capsules.
  • Op basis van je huidige kleding stellen we de capsules samen. Hier maken we foto's van.
  • We bepalen welke items ontbreken. Daar maken we een boodschappenlijstje van.
  • Na afloop is je garderobe opgeruimd en weet je welke kleding je gemakkelijk kunt combineren.
Capsules + shoppen ontbrekende items

Op aanvraag

Na het samenstellen van de capsules, gaan we op pad om de ontbrekende items te kopen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met mij op.