Hoi, ik ben Judith.

Van jongs af aan ben ik bezig met stoffen, pasvormen en het effect dat kleding op ons heeft. Ik ben geen fashionista dat is in mijn ogen iemand die bovenop de laatste trends zit. Trends doen mij niet zoveel. Wel vind ik het belangrijk er verzorgd uit te zien en te investeren in duurzame kleding. Duurzaam is niet alleen de stof, maar ook een duurzame stijl. Kleding die je langere tijd wilt dragen, omdat de kleuren en pasvormen goed bij je staan.

Sinds mijn 18e maak ik zelf kleding. Op een stoffenmarkt is de keuze oneindig, waardoor ik mij vaak afvroeg Welke kleur past bij mij?. Om antwoord te geven op deze vraag heb ik de opleiding tot kleuranalist gevolgd. Daarna kwamen meer vragen Welke pasvorm past bij welk figuur? en Hoe breng je innerlijk tot uiting in stijl? Daarom volgden de opleidingen Stijl en Imago.

Met de juiste kennis kan je betere kledingkeuzes maken en zie je er beter uit. Volgens mij willen we dat allemaal en ik help mensen hier graag bij.

Mijn missie

Ik wil dat iedere garderobe de juiste items bevat zodat iedereen vol zelfvertrouwen in de spiegel kijkt en zich lekker voelt in zijn of haar kleding. Nooit meer kledingstress en geen miskopen. Ik ben ervan overtuigd dat mensen hier gelukkiger van worden en dat dit goed is voor de planeet.

Door mijn werk in marketing en retail weet ik als geen ander hoe je consumenten verleidt tot het maken van aankopen. Ook miskopen, die ongedragen op een vuilnisbelt in India belanden. Dat kan anders! Daarom wil ik jou als consument advies geven hoe je verantwoorde keuzes maakt, waardoor jij je beter voelt en bijdraagt aan een duurzame planeet.

Bijdragen aan een betere klerewereld

Waarom kleding kopen (niet) gelukkig maakt.

Door de tijd en het handwerk die in de productie gaan zitten, is de waarde ervan groter dan een kant-en-klaar shirt uit de winkel. Een aankoop die veel consumenten onbewust doen. Ik weet hoe misleidend marketing kan zijn. Merken willen ons laten geloven dat je gelukkig wordt van een nieuw paar schoenen; dat is helaas geen blijvend geluk. Lees meer in deze blog.

Lange tijd heb ik gezocht naar een manier om bij te dragen aan het verbeteren van deze 'klerewereld'.

Doordat productieprocessen niet transparant zijn en er een wirwar is aan keurmerken, is het niet makkelijk een verantwoorde keuze te maken. Zeker nu green washing een trend is en sommige merken onterecht claimen dat ze duurzaam bezig zijn. Lees meer over de geschiedenis in deze blog.

Wat pas echt duurzaam is: verantwoorde kledingkeuzes maken.

En dat kan jij als consument gelukkig zelf. Wat je daarvoor nodig hebt is juiste informatie. Deze informatie deel ik op dit platform en via persoonlijk advies of workshops. Je kunt bij mij terecht voor kleur-, stijl- en imago advies. Daarnaast help ik je bij het creëren van je gelukkige garderobe, door het samenstellen van Capsules.